2009. szeptember 3., csütörtök

Az élményfőzés folytatódik!


Íme a FINOmÁNIA várva várt őszi főzőtanfolyamai részletekkel. Sok szeretettel várjuk a "régi" és az "újonc" séfpalántákat! Ezúttal minden kurzus hétvégére esik (szombat-vasárnap), így igazi felüdülést jelent majd az őszi hétköznapok során. Találkozzunk a Rosinante Fogadóban***!

2009. szeptember 26-27.
Szőlő, szüret
Első nap
Házi mustkészítés
Töpörtyűs pogácsa
Zsenge malac, mustban pácolva, kukoricával göngyölt újkáposztával
Vargabéles szőlővel
Második nap
Reggeli élményprogram: szőlőszedés a Szentendrei-szigeten
Ebéd:
Lávakövön grillezett szürkemarha hamburger, házi zsemlében, friss salátával
Mézes-szőlős pite

2009. október 10.-11.
Birs és őszi zöldek
Első nap
Kacsaleves, konyakos birsalmával
Bőrén grillezett csirkemell, sült céklás raviolival
Tökös-mákos rétes
Második nap
Reggeli élményprogram: Fűszernövény előadás II. Kosztolányi Pista bácsi szentendrei kertész vezetésével
Ebéd:
Osso Bucco (Konftált borjúcsülök), egészben sült hagymával
Sült mascarpone torta fűszeres birsalmával

2009. október 17.-18.
Tapasok és vendégvárók
Első nap
5 féle hideg és 5 féle meleg vendégváró falatok mediterrán és a közel-keleti ízekkel
Mini desszert variációk
Második nap
Reggeli élményprogram: a házi kenyérsütés rejtelmei, háromféle kenyérkülönlegesség elkészítése
Ebéd:
Feijoada (brazil fehér-fekete babbal készült tartalmas egytálétel )
Vaníliás Salzburgi galuska

2009. november 7.-8.
Vörös és vadhúsok

Első nap
Cajun bélszíntekercs chilis salátával
Vadkacsa krémmártásban vargányás aranygaluskával
Meggyes rétestorta tojáslikőrfagylalttal
másnap:
Tepsiben sült göngyölt tarja tárkonyos uborkával
Mini kürtős kalács borókás almával

2009. november 21.-22.
Adventi hangolás
Első nap
Ünnepi kalács libamájjal
Aszalt gyümölcsökkel tűzdelt malackaraj póréhagymás rétessel
Rumos gesztenye mousse
Második nap
Reggeli élményprogram: kézműves bon-bon és díszdoboz készítés
Ebéd:
Szarvasgombás házi táskák
Háromszínű csokoládétorta

2009. december 5.-6
Karácsonyi készülődés
Első nap
Melegen pácolt lazac caprihabbal
Parajos lepénytorta benne sült tojással és fokhagymamártással
Hagyományos ünnepi flódni
Második nap
Reggeli élményprogram: karácsonyi készülődés, Mikulásjárás
Ebéd:
Mandarinos kacsa rozmaringos palacsintapudinggal
Kézműves diós, mákos és gesztenyés beigli

A fogások receptúráját ezután is minden program után a részvevők rendelkezésére bocsájtjuk nyomtatott formában, hogy mindenki kipróbálhassa kedvére a "barátokon, rokonokon és az üzletfeleken" az újonnan tanult trükköket!

További részletek és jelentkezés (siessetek, mert már sok hely elkelt!): http://www.rosinante.hu/finomania.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése