A hétvégén Kisorosziban jártunk egy jól megpakolt FINOmÁNIA piknik kosárral, Bolyki Jani habzóborával, és megismerkedtünk a jövő generáció golfosaival.
A Magyar Golf Klub, amelynektörténete 1911-re nyúlik vissza ezen a hétvégén nemzetközi nyílt junior bajnokságot szervezett.
A Rosinante standon a legnépszerűbb a "Caponata", azaz szárított paradicsomkrém, melynek receptjét közkívánatra itt megtaláljátok.
Szárított paradicsomos olajbogyókrém
Hozzávalók 10 adaghoz:
10 dkg pácolt szárított paradicsom
20 dkg vegyes magozott olajbogyó
3 gerezd fokhagyma
só, bors, bazsalikom ízlés szerint
0,5 dl olíva olaj (ízlés szerint citrusos, chilis, fokhagymás vagy bármilyen lehet )
A vegyes magozott olajbogyót, a pácolt szárított paradicsomot olíva olajjal mixeljük, fűszerezzük sóval, bazsalikommal, borssal és fokhagymával. Hűtőben tartva akár egy hónapig is eltartható. Házi kenyérrel, pirítóssal is nagyon finom, de serpenyőben hevítve tésztához is keverhetjük parmezánnal. Zsolti ajánlja még steakekhez vagy mediterrán jellegű halételek mellé is. Egyszerű, de nagyszerű nyári vacsora kiegészítő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése