2011. augusztus 15., hétfő

Finom falatok, QQRiQ és bodzaszörp a golfpályán


A hétvégén Kisorosziban jártunk egy jól megpakolt FINOmÁNIA piknik kosárral, Bolyki Jani habzóborával, és megismerkedtünk a jövő generáció golfosaival.


Kevesen tudják, hogy alig 20 percnyire a Rosinantétól található az ország egyik legfestőibb golf klubja. Tényleg nagyon szép és szinte teljesen rejtve van a bóklsászó túristák elől. Pedig nagyon szívesen látják a látogatókat, ki lehet próbálni a golfozás örömét azoknak is, akik eddig csak TV-ben láttak ilyesmit.
A Magyar Golf Klub, amelynekLinktörténete 1911-re nyúlik vissza ezen a hétvégén nemzetközi nyílt junior bajnokságot szervezett.
A Rosinante standon a legnépszerűbb a "Caponata", azaz szárított paradicsomkrém, melynek receptjét közkívánatra itt megtaláljátok.


Szárított paradicsomos olajbogyókrém



Hozzávalók 10 adaghoz:

10 dkg pácolt szárított paradicsom

20 dkg vegyes magozott olajbogyó

3 gerezd fokhagyma

só, bors, bazsalikom ízlés szerint

0,5 dl olíva olaj (ízlés szerint citrusos, chilis, fokhagymás vagy bármilyen lehet )


A vegyes magozott olajbogyót, a pácolt szárított paradicsomot olíva olajjal mixeljük, fűszerezzük sóval, bazsalikommal, borssal és fokhagymával. Hűtőben tartva akár egy hónapig is eltartható. Házi kenyérrel, pirítóssal is nagyon finom, de serpenyőben hevítve tésztához is keverhetjük parmezánnal. Zsolti ajánlja még steakekhez vagy mediterrán jellegű halételek mellé is. Egyszerű, de nagyszerű nyári vacsora kiegészítő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése