2011. március 22., kedd

Paradicsomos zöldbab

A francia hétvége kiváló körete volt ez az egyszerűségében remek zöldbab.

Hozzávalók:

10 dkg bacon

20 dkg zöldbab

10 dkg vöröshagyma

5-10 dkg fekete magozott olajbogyó

20 dkg paradicsom

ízlés szerint só, bors

fokhagyma, babér, bazsalikom

A bacont csíkokra vágjuk és megpirítjuk. Apróra vágott vöröshagymát adunk hozzá és megfonnyasztjuk. Forrázott zöld ceruzababot keverünk bele, majd felengedjük házi paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, babérral, bazsalikommal. Kockára vágott paradicsomot és karikára szelt olajbogyót adunk még hozzá. Addig főzzük/pároljuk, amíg a bab még roppanós, de már megfőtt.

2 megjegyzés: