2013. július 11., csütörtök

Grillázs-krémes sárgabarack és füge chutneyval


Itt a sárgabarack szezon! Séfünk ezzel a desszerttel kedveskedik:

Hozzávalók:
1/2 csomag leveles tészta
8 tojás sárgája
1 ek vaníliás cukor
1 ek keményítő
2 dl tej
1 ek+10 dkg cukor
1,5 teáskanál zselatin
3 dkg dió
2 dl tejszín
¼ csomag aszalt füge
1 dl fehérbor
2 ek méz
gyömbér, chili ízlés szerint
20 dkg sárgabarack

A vajas tésztát egészben vékonyra nyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, megszurkáljuk és sütőlemezen forró sütőben megsütjük.
Habüstben a tojássárgáját a vaníliás cukorral, a keményítővel, és kevés hideg tejjel kikeverjük. Lábosban tejet forralunk, a tojásos keveréket hirtelen hozzáöntve gyors keveréssel sűrűsödésig főzzük. 0,5 dl vízben feloldjuk a zselatint, hagyjuk bedagadni és hozzákeverjük a fentiekhez. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
Grillázst készítünk dióval és cukorral, amit összevágva a krémhez keverünk. Tejszínhabbal lazítjuk, hűtjük. Fagylaltos kanállal a megsült tésztaalapra gombócoljuk és a másik lappal fedjük.

Az aszalt fügét fehér borban puhára főzzük, mézet adunk hozzá, ízesítjük gyömbérrel, kevés vágott chilivel, reszelt citrommal, hámozott, apró kockára vágott sárgabarackot adunk hozzá.

3 megjegyzés:

  1. Oldott zselatint keverünk hozzá. Ez remek információ, a kérdés már csak az: mennyi zselatin kell ebbe az adagba, és azt mennyi folyadékban oldjuk fel? És ezt a hozzávalók között is jó lenne feltüntetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva!
      Kedvenc séfed pusszant és javította a receptet:).

      Törlés
  2. Kedves webmester,


    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés