Rosinante pogácsa |
Hozzávalók 1.:
1 kg burgonya (megfőzzük és áttörjük)
0,5 kg liszt
4 tojás sárgája
4 kanál tejföl
5 dkg élesztő
1 teáskanál porcukor
1 evőkanál só
Az élesztőt összekeverjük a porcukorral, amíg cseppfolyós
nem lesz, aztán a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Következő lépés:
0,5 kg liszt
72 dkg szobahőmérsékletű, puha margarin
1 evőkanál só
Ezeket is összegyúrjuk.
Az első tésztát kinyújtjuk, a margarinos masszát rákenjük és
jobbról-balról-alulról-felülről összehajtogatjuk 4x. 20 percig pihentetjük,
majd kinyújtjuk és ismét hajtogatjuk. Ezt a folyamatot még 2x megismételjük.
Újra kinyújtjuk 1 cm vastagra, és kiszaggatjuk. A tetejét bekenjük felvert
tojás sárgájával és megszórhatjuk magokkal. 175 fokon 18 percig sütjük.
Olyan nagyon soknak tűnik a 72 dkg margarin a pogácsában...
VálaszTörlésRengeteg lesz belőle, felezd le az adagot nyugodtan mindenből.
VálaszTörlés