2013. június 26., szerda
Rosinante nyári grillpácok!
Nyár van! A nyár pedig a grillezés szinonimája. Biztosan mindenkinek megvan a kedvenc páca, de íme néhány, kicsit frissítendő a szokásosakat. Könnyen, gyorsan készen vannak, és az ízük remek.
Mentás málnapüré
Hozzávalók:
Málna 20 dkg
menta 2 szál
zöld-bors 6-8 szem
só ízlés szerint
cukor 3 dkg
A cukorból gyenge szirupot főzünk, a tűzről levéve hozzáadjuk a málnát.
Ízesítjük mentával, pácolt zöld-borssal, sóval, turmixszoljuk, szitán átszűrjük, hűtjük.
Fetás görög pác
Hozzávalók:
Feta 10 dkg
olívaolaj 0,5 dl
olívabogyó 3 dkg
fokhagyma 3 gerezd
só ,bazsalikom , oregáno ízlés szerint
görög joghurt 2 dl
A fetát a joghurthoz reszeljük, a fokhagymát, olívabogyót kissé összedaraboljuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, turmixszoljuk.
Mézes keleti pác (hideg)
Hozzávalók:
1dl méz
1dl szójaszósz
0,5 dl ketchup
1 kávéskanál fahéj
0,5 kávéskanál római kömény
1 evőkanál tandori masala vagy garam masala
1 gerezd fokhagyma
pici só
A folyékony alapanyagokat egyszerűen simára összekeverem a fűszerekkel. Hideg mártásként is tökéletes!
Fokhagymás paprika
Hozzávalók:
1 dl olíva olaj
1 tv paprika (24 dkg)
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só-bors ízlés szerint
A hagymát az olajban megfuttatjuk, a közepes darabokra felvágott alapanyagokat sorban hozzáadjuk és alacsony hőfokon „abáljuk” (elrotyogtatjuk).
Mentás almapüré gyömbérrel
Hozzávalók:
3 db alma,
2 ek. cukor
ízlés szerint: fahéj, gyömbér
Az almát megtisztítjuk, a magházakat eltávolítjuk, kevés vízben, kis cukorral megfőzzük, mixeljük. Ízesítjük sóval, fahéjjal, gyömbérrel, vágott mentával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése