2013. június 26., szerda

Rosinante nyári grillpácok!


Nyár van! A nyár pedig a grillezés szinonimája. Biztosan mindenkinek megvan a kedvenc páca, de íme néhány, kicsit frissítendő a szokásosakat. Könnyen, gyorsan készen vannak, és az ízük remek.

Mentás málnapüré

Hozzávalók:

Málna 20 dkg

menta 2 szál

zöld-bors 6-8 szem

só ízlés szerint

cukor 3 dkg

A cukorból gyenge szirupot főzünk, a tűzről levéve hozzáadjuk a málnát.

Ízesítjük mentával, pácolt zöld-borssal, sóval, turmixszoljuk, szitán átszűrjük, hűtjük.


Fetás görög pác


Hozzávalók:

Feta 10 dkg

olívaolaj 0,5 dl

olívabogyó 3 dkg

fokhagyma 3 gerezd

só ,bazsalikom , oregáno ízlés szerint

görög joghurt 2 dl

A fetát a joghurthoz reszeljük, a fokhagymát, olívabogyót kissé összedaraboljuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, turmixszoljuk.


Mézes keleti pác (hideg)

Hozzávalók:

1dl méz

1dl szójaszósz

0,5 dl ketchup

1 kávéskanál fahéj

0,5 kávéskanál római kömény

1 evőkanál tandori masala vagy garam masala

1 gerezd fokhagyma

pici só

A folyékony alapanyagokat egyszerűen  simára összekeverem a fűszerekkel. Hideg mártásként is tökéletes!


Fokhagymás paprika

Hozzávalók:

1 dl olíva olaj

1 tv paprika (24 dkg)

1 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

só-bors ízlés szerint

A hagymát az olajban megfuttatjuk, a közepes darabokra felvágott alapanyagokat sorban hozzáadjuk és alacsony hőfokon „abáljuk” (elrotyogtatjuk).


Mentás almapüré gyömbérrel


Hozzávalók:

3 db alma,

2 ek. cukor

ízlés szerint: fahéj, gyömbér

Az almát megtisztítjuk, a magházakat eltávolítjuk, kevés vízben, kis cukorral megfőzzük, mixeljük. Ízesítjük sóval, fahéjjal, gyömbérrel, vágott mentával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése