2010. július 13., kedd

Gabonaételek: a Nap ajándéka

Ezt a receptet egy több mint tíz éve vegán módon főző anyuka ötlete alapján készítettük el a babákkal múlt héten. Nekem nagyon ízlett, az 5 hónapos kicsi Dávidnak is tetszett anyatej formában. Hi-hi-hi. A képen látható alig 9 hónapos Dóra baba, az úszóbajnok most a kiságyból figyeli az eseményeket.

Rukkolás-mentás köles saláta

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg köles
10 dkg paradicsom
10 dkg rukkola
olivaolaj
1 kis fej lila hagyma
1 csokor újhagyma
1 lime
1 csokor menta
1 csokor friss bazsalikom
oliva bogyó ízlés szerint
só, bors ízlés szerint


Elkésztítés:
A kölest bőséges enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg lehűl, addig apró kockára vágjuk a kimagozott paradicsomot, a lilahagymát, felkarikázzuk az újhagymát, felaprítjuk a rukkolát, az olajbogyót, a mentát és a bazsalikomot. Az egészet egy keverőtálban összedolgozzuk és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, a lime levével frissítjük. Tálalás előtt hűtőbe tesszük, mert enyhén hidegen a legfinomabb. A menta és a lime miatt igazán hűsítő hatású, nyári meleg napokon önállóan előételként vagy köretként is ehetjük.
Megjegyzés kisbabáknak: a kölest számukra alaposabban, pépszerűre kell főzni és az erős fűszereket és a sót ki kell hagyni az ő adagjukból.
1 éves kor felett feta sajttal is adhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése