2010. július 15., csütörtök

Könnyű nyári vacsora: újabb gabonaételes receptek





Még mindig a baba-mama jóga napok emlékét elevenítem fel a következő 2 recepttel és a kedves kis képel: Léna baba igazi baby-chef, aki a fakanál bűvöletében láthatóan jól érezte magát!

Gyömbéres-karottás lepényke
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg sárgarépa reszelve
6 ek zabpehely
1 tojásfriss
reszelt gyömbér ízlés szerint
3 ek teljes kiőrlésű búza vagy rozsliszt
só, bors ízlés szerint
egy kis olaj a sütéshez

A hozzávalókat egy nagy tálban összedolgozzuk, majd golyókat formálunk a masszából. Félretesszük, amíg elkészül a többi étel, amihez tálaljuk, mert ez frissen sütve, enyhén ropogósan a legfinomabb. Serpenyőben vagy rostlapon felforrósítunk egy kis olajat, majd a tenyerünkkel szétnyomkodott kis lepénykéket egyenként kisütjük. Friss, enyhén fokhagymás tejföllel még finomabb.
Padlizsánnal töltött sült paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:
8 db szép nagy paradicsom
10 dkg puhára főzött köles
20 dkg krémsajt
10 dkg padlizsán
1 csokor petrezselyem
fokhagyma, só és bors ízlés szerint
A paradicsomok belsejét kikaparjuk és kis lábat vágunk az aljára, hogy megüljenek a tepsiben. A nagyon apró kockára vágott padlizsánt kevés olajon puhára pirítjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a puhára főzött kölest, a krémsajtot, a sült padlizsánt és a fűszereket. Kanállal vagy habzsákkal megtöltjük a paradicsomokat, majd forró sütőben megsütjük őket. Salátával vagy gabona lepénykével tálaljuk.
Megjegyzés a babáknak: 1 éves kortól ajánlják a tejtermékek miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése