2010. június 28., hétfő

Nyári töltött csirke




Nos, túl vagyunk két olyan FINOmÁNIA-n, amin a főszereplő az a bizonyos minicsirke volt. A résztvevők megtanulták egyben kicsontozni. Volt, akiről kiderült, hogy elmehetne sebésznek is, mert olyan tehetséggel csontozta a saját kis csirkéjét. Jó kis móka volt. Ha otthon is megpróbáljátok, jó éles késsel érdemes csak kezdeni. Az egyik képen egy kacsát láttok kicsontozni, a másikon a mini csirkét.
A töltött csirke receptúrája pedig a következő:

Hozzávalók:
1 db csirke
5 dkg cukkini,
1 csg petrezselyem
5 dkg karalábé
10 dkg sárgarépa
20 dkg spárga
3 dkg vaj
só,bors,gyömbér,cukor ízlés szerint
10 dkg mascarpone
1 db tojás

Julienne-re vágjuk a sárgarépát, cukkinit,zsenge karalábét. A karalábét, répát,spárgafejet vajon kissé megpároljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a cukkinit és a vágott petrezselymet. Ízesítjük sóval, pici cukorral,gyömbérrel. Hozzákeverjük a mascarponét és a tojást. A hátáról kicsontozott csirkét kiterítjük és a zöldséget betöltjük. Felcsavarjuk és megtűzzük. Sózzuk, borsozzuk, olívával bedörzsöljük. Sütőben sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Tessék mondani, a mi fotóink nem lesznek feltöltve a második eresztésről? :))

    VálaszTörlés