2010. június 24., csütörtök

Eperfagyi

Talán, jó drágán be lehet még szerezni epret, mivel ma végre a hőmérő mutatója 20 fok fölé emelkedett, így érdemes újra fagyiban gondolkodni.

Hozzávalók:
1 kg eper
2 dl tejszín
3 dl víz a sziruphoz
2 ek keményítő
5 ek cukor
2 tk zselatin

A jól megmosott epret az 5 evőkanál cukorból és 3 dl vízből készült szirupban leforrázzuk, majd a léből kivéve mixeljük, szűrjük, ügyesen csak rázogatva a szűrőben, hogy a magok ne menjenek át a lukakon. A fennmaradó cukorszirupot oldott keményítővel kötjük, zselatinnal vízgőzön melegítjük. Kevés tejszínt adunk hozzá, végül az epervelőt. Jégágyon hűtjük, mélyhűtőben dermesztjük gyakran átkevergetve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése