2010. április 21., szerda

Vargányás chianti tészta

Ennek a tésztának nagyon szép színe lett, és sokaknak ez lett a kedvencük a hévégi főzésen.

Hozzávalók:
Tészta:
2 dl chianti bor, kb. 40 dkg liszt (amennyit felvesz) 2 db tojás, 1 csipet só.
Mártás:
5 dkg póréhagyma, 20 dkg vargánya, ízlés szerint só, bors, 3 dl tejszín, 2 szál kakukkfű.

A bort, tojást és lisztet összedolgozzuk, hogy kemény, de gyúrható tésztát kapjunk. Nedves ruhával letakarva pihentetjük 10-15 percet. Nyújtógéppel kinyújtjuk 1 mm-re (5-ös fokozat), szikkasztjuk és metéljük. Gyengén sós vízben kifőzzük.
A pórét finomra vágva megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a vágott vargányát, sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk. Tejszínnel felöntjük és beforraljuk. Hozzáadjuk a tésztát és átkeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése