2010. április 19., hétfő

Kacsahúsos canelloni

Mivel ma én írom a beszámolót a hétvégéről, ezért jöjjön először az az étel, ami nekem a legjobban ízlett. De előtte azért lássuk, mit is ügyeskedtek 13-an a lassan megújuló teraszon a tavaszi napsütésben? A canelloni mellett vargányás chianti tésztát, brokkolis gombócot, mascarpone trilógiát és másnap máglyarakást másként. Lelkes kis csapatunk tagjai között régi jó ismerősök és új séfpalánták is voltak, és nagy örömömre újra házaspárok, anya-lánya kombináció és barátnők is. Vasárnap délelőtt lovas kocsikáztak a finománok.

Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás sárgája, 2 egész tojás, 1 kk sáfrányos szeklice, 1 dl víz, 1 kk só, kb. 40 dkg liszt, (amennyit felvesz).
Töltelék:
3 db kacsamell, 2 db paradicsom, kisebb brokkoli, só, bors, szerecsendió.
Mártás:
2 dl paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs. bazsalikom, só, bors

A kacsamellről lefejtjük a bőrét. A tiszta húst ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. A leforrázott brokkolit apró rózsáira bontjuk és apró kockákra vágott paradicsommal a húshoz adjuk.
A sáfrányt meleg vízben kioldjuk és egy tálba szűrjük. Hozzáadjuk a tojás sárgát és az egész tojást. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény , de jól gyúrható tésztát kapjunk. Vizes ruhával letakarva 20 percet pihentetjük. Nyújtógéppel teljes szélességben ½ mm vékonyságúra (5-ös fokozat) nyújtjuk. Négyzeteket vágunk belőle. A már elkészített töltelékből egy 3 cm átmérőjű csíkot halmozunk a tésztára és felcsavarjuk. Vajazott tepsibe rendezzük. Finomra vágott vöröshagymát pirítunk, fokhagymát szeletelünk hozzá. A paradicsompürét vízzel elkeverjük mártás sűrűségűre és a hagymára öntjük, összeforraljuk, bazsalikommal és borssal ízesítjük. A tésztára öntve sajttal megszórjuk, 30 perc alatt, 130 fokon megsütjük.

További képeket ITT találtok.

Anikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése