2010. április 1., csütörtök

Bárányterrine tárkonyfagylalttal

A húsvéti menü előétele szép is, finom is. És legközelebb azt is elmeséljük, hogyan lehet ilyen éredkes tojás sárgáját és fehérjét készíteni. A trükk egyszerű és nagyon látványos!

Hozzávalók:

50 dkg báránycomb
15 dkg füstölt szalonna,
2 db tojás a mixeléshez,
3 db főtt tojás,
só, bors, rozmaring ízlés szerint,
5 dkg zöldborsó,
20 dkg bacon

A báránycombot gondosan lehártyázzuk, csak a színtiszta húst használjuk. Nagy lyukú darálón ledaráljuk a füstölt szalonnával együtt, ízesítjük vágott rozmaringgal, sóval, borssal. A darálék 1/3-át kivéve a többiből a tojás hozzáadásával mixeljük és visszaadjuk a többihez. A főtt tojást apró kockára vágva az előfőzött zöldborsóval együtt a masszába keverjük. Baconnel bélelt pástétomformába töltjük. A bacont ráhajtva sütőben 20 percet sütjük 130 fokon. Lepréselve hűtjük, szeleteljük.

Tárkonyfagylalt

Hozzávalók:
4-5 szál tárkony
1 csomag petrezselyem
5 db tojássárga

1 db citrom
1 ek. méz
1 kk. zselatin
10 dkg mascarpone
2 dl tejszín

A tárkonyt, petrezselymet tojás sárgával, sóval, citromlével mixeljük. Hozzákeverjük a mascarponét, a tejszínt, a zselatint és a mézet. Vízgőzön sűrűsödésig főzzük. Mélyhűtőben gyakori átkeveréssel dermesztjük.

2 megjegyzés: