2010. április 2., péntek

Parmezánbundában sült bárányborda

Íme egy újabb húsvéti fogás, azoknak, akik még mindig nem tudják, mivel lepjék meg magukat és a családot a hétvégén.

Hozzávalók:
1 kg bárányborda
4 db tojás
10 dkg parmezán
3 ek liszt
1 dl fehérbor
bazsalikom,só,bors ízlés szerint
olaj a sütéshez

A báránybordát felszeleteljük és gyengén megklopfoljuk, sózzuk. A szétválasztott tojások sárgájához hozzáadjuk a reszelt parmezánt, friss bazsalikomot, sót, borsot, lisztet és fehérbort. Habverővel az egészet egyneműsítjük. Tojás fehérjéből kemény habot verünk és a masszához adva óvatosan egyneműsítjük. A báránybordát a csontjánál megfogva belemártjuk úgy,hogy a csont ne legyen bundás. Serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy a szelet feléig érjen. A középforró zsiradékban félangolosra sütjük. Zsírpapíron leszárítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése