A múlt hétvégén amíg a Rosinantéban a FINOmÁNIÁN különleges halas ételekkel ismerkedtek a séfpalánták, például sütőben sült scampit, Szt. Jakab kagylót, mediterrán lepényhalat, vaníliás árpagyöngyöt, házi kókuszfagyit készítettek, addig mi Erdélyben kirándultunk. Elindultunk pénteken a tavaszból, és megérkeztünk a télbe. Sepsiszentgyörgyön meglátogattuk Gyurkáékat, ahol igazi vendégszeretetben volt részünk. Megkóstoltuk a paszulylevest házi tejföllel és lila hagymával, fantasztikus főtt csülökkel, és desszertként sütőben sült túrós kiflivel készült Csilla, vendéglátónk felesége. Másnap kirándultunk Drakula várába Bránba, ami hangulatában nagyon hasonlít Zakopánéhoz. Itt is lehet mindenféle házi sajtot kóstolgatni. Mi a fenyőfakéregben érlelt juhtúróból vettünk, melyet a vacsoránál próbáltunk ki. Hazafelé Brassóban megnéztük a főteret, majd beszereztük a kemencében sült házi kenyeret és mindenféle kolbászkát. Alig vártam, hogy a helyi specialitásokat kipróbálhassam a vacsoránál. Biztosan ismeritek azt a hangulatot, amikor alig ismerős emberekkel igazán jót beszélgetve, egész este csak eszik az ember. Mindig marad egy kis darab kenyér, amihez kell még egy falat kolbász, meg sajt, majd a paprikából marad, amihez már csak egy harapás padlizsánkrémes kenyérke hiányzik és így tovább órákon keresztül. Jó kis hétvége volt. Úgy hallottam, a finósok sem unatkoztak:).
Anikó
Anikó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése