2010. március 8., hétfő

Háromféle pakora (csirkés/karfiolos/brokkolis)

Az egyik tuti kedvenc a pakora volt az indiai főzőcskén. Gyorsan kész, finom, könnyű vacsoraként és előételnek is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:
1 db karfiol/brokkoli / 0,5 kg csirkemell, 1 kanál só,1 kanál chili (csípős paprika), 1 kanál frissen reszelt gyömbér , 1 kanál fokhagyma
A bundához: 1/2 pohár csicseriborsó liszt, 2 csipet sütőpor, 1 kanál só, 1 kanál chili (csípős paprika), 1 csipet kurkuma, 1/2 pohár víz

Forraljunk fel vizet sóval, majd ahogy felforrt, tegyük bele a darabokra szétszedett karfiolt /brokkolit és vegyük le a tűzről! Hagyjuk a zöldséget 10 percig a vízben. Áztassuk le és hintsünk rá kis sót és csípős paprikát. Várjuk meg, amíg megszárad! A töltelékhez való fűszerekben forgassuk meg a zöldségeket/csirkét!
Csomómentesen összekeverjük a bundához való összetevőket es félretesszük 10 percre. A karfiolt/brokkolit/csirkét a tésztába mártva, bő olajban kisütjük.
A csirkéset ugyanígy kell csinálni, csak előtte kis olajban serpenyőben kisütjük, A fűszerezést ugyanúgy készítjük el, mint a zöldségek esetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése