Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb
25 dkg füstölt szalonna
10 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
1 db alma
10 dkg vargánya
szarvasgomba 3-5 dkg aromateltségtől függően
kakukkfü, só, bors, fahéj, boróka
2 ek.olaj
5 dkg vaj
3 dl vörösbor
A vaddisznócombot füstölt szalonna csíkokkal megtűzdeljük a rostozattal megegyező irányban. Gyengén sózzuk, borssal, fahéjjal, kakukkfűvel bedörzsöljük és hűtőben, olajos folpackba csavarva 2 napot érleljük.
Lábosban apró kockára vágott füstölt szalonnát pirítunk. A húst a zsiradékon körbe sütjük, majd kiemeljük.Vágott vörös hagymát almát és zöldséget pirítunk a visszamaradt zsiradékban, felöntjük kevés vízzel vagy alaplével(annyi, hogy a hús feléig érjen). Felforraljuk, vissza helyezzük a húst, ízesítjük sóval, kakukkfűvel, borókával, vörösborral. Fedő alatt puhára pároljuk. A léből kivéve a húst, forró sütőben átsüthetjük (elhagyható). A léhez pirított vargányát adunk, mixeljük, átszűrjük és ha szükséges kevés keményítővel kötjük vagy csak beforraljuk. Finomra vágott szarvasgombát és vajat adunk hozzá.
Lábosban apró kockára vágott füstölt szalonnát pirítunk. A húst a zsiradékon körbe sütjük, majd kiemeljük.Vágott vörös hagymát almát és zöldséget pirítunk a visszamaradt zsiradékban, felöntjük kevés vízzel vagy alaplével(annyi, hogy a hús feléig érjen). Felforraljuk, vissza helyezzük a húst, ízesítjük sóval, kakukkfűvel, borókával, vörösborral. Fedő alatt puhára pároljuk. A léből kivéve a húst, forró sütőben átsüthetjük (elhagyható). A léhez pirított vargányát adunk, mixeljük, átszűrjük és ha szükséges kevés keményítővel kötjük vagy csak beforraljuk. Finomra vágott szarvasgombát és vajat adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése