
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt
olvasztott csokoládé a megkenéshez
Fagyi:
8 db tojássárga, 0.5 kg barack , 0,5 l tejszín,
méz ízlés szerint.
1 kk. zselatin, 2 dl joghurt, 10 dkg cukor a velőhöz
Hab:
8 db tojás fehérje, pálinka ízlés szerint
Vékony piskótalapot sütünk.
Sárgabarackból gyümölcsvelőt főzünk. Mixeljük, hűtjük. Habüstbe felütjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a barackvelő 80%-át, tejszínt, zselatint, mézet. Vízgőzön sűrűsödésig főzzük. Hűtjük, majd joghurtot adunk hozzá. Fagylaltgépben vagy mélyhűtőben időnként megkeverve dermesztjük. A piskótalapból kb. 10 cm átmérőjű kört szúrunk, majd megkenjük olvasztott csokoládéval. Ha megdermedt, ráhalmozzuk a fagylaltot. Cukorral felvert tojáshabbal "jégkunyhó" alakban felhabozzuk, fontos, hogy a fagylalt teljesen burkolva legyen. Tetején a habból mélyedést alakítva,amibe sülés után öntjük a barackpálinkával kikevert maradék barackvelőt. Forró sütőben 2-3 perc alatt barnára sütjük, miután kész, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése