2010. február 4., csütörtök

Csicseriborsó búzahússal és fürjtojással

Vegetáriánusoknak ajánlott egytálételünk Orsi javaslatára, előételként végezte. Pirítósra kenve egészséges vacsora is lehet belőle. Ez a mennyiség 4 főre főétel, így érdemes felezni az adagot, ha csak előételként választjátok.

Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó
30 dkg tofu vagy búzahús
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 cs (12-15 db )fürjtojás
1 db cukkini
2 dl tejszín
só, curry, bors ízlés szerint

A csicseriborsót sós vízben megfőzzük. Olajon finomra vágott hagymát pirítunk. Zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hozzáadjuk a kockára vágott búzahúst vagy tofut. Fél karikára vágott cukkinit adunk hozzá és együtt megpirítjuk. Felöntjük a csicseriborsóval. Dúsítjuk egy kevés tejszínnel és összefőzzük. Ízesítjük sóval, borssal, curryvel. Megfőzött és tisztított fürjtojást adunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése