2010. január 9., szombat

Sütőtök-krémleves parmezános spenótgaluskákkal

Ebben a hidegben egy kellemes sütőtökkrémleves nemcsak a színével, de különleges ízeivel is felmelegít. Sajnos képet nem sikerült készítenem, de az egyik céges FINOmÁNIÁ-n, melyet Nemes Karcsi barátunk vezetett, főzték a vendégek és nagyon ízlett nekik.

Hozzávalók:
2 kg sütőtök
3 db burgonya
1 szál póréhagyma
1 db alma
20 dkg vaj
barna cukor
gyömbér
só, fehér bors
2.5 dl tejszín
40 dkg liszt
2 db tojás
20 dkg paraj
szerecsendió
10 dkg Parmezán sajt

Elkészítés:
A sütőtököt 200 fokos sütőben megsütjük kevés porcukorral.
Lábasban felolvasztjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a pórét és az almát. Ízesítjük a fűszerekkel és a barna cukorral, hozzáadjuk a burgonyát, majd a megtisztított sült tököt. Fölengedjük vízzel, vagy zöldség alaplével. Puhára főzzük, majd turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és készre forraljuk. Parmezános spenótgaluskával tálaljuk.

Parmezános spenót galuska:
A lisztet tojással, vajjal, sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a forrázott, apróra vágott leveles parajt, fehér borsot, szerecsendiót, reszelt parmezánt. Forrásban lévő vízben kifőzzük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése