2010. január 11., hétfő
Házi tökös-mákos rétes
Hozzávalók 4 fő részére:
A töltelékhez:
30 dkg mák
15 dkg megtisztított tök
3 dl tej
1 db citrom
1 db narancs
méz, fahéj, őrölt szegfűszeg ízlés szerint
A tésztához:
50 dkg liszt
1tk ecet
1kk só
olaj a kenéshez
2,5 dl víz
5 dkg zsír,
1 db tojás
A tököt megtisztítva legyaluljuk. A tejet a mézzel és a fűszerekkel feltesszük forrni. Ha a tök nagyon kemény, akkor a tejben picit főzzük. Az őrölt mákot hozzákeverjük a tejhez, és még egy-két percig főzzük. Reszelt citrom és narancs héjával ízesítjük, majd kihűtjük. A lisztből ecetes, langyos vízzel tésztát gyúrunk. Pihentetjük. Először nyújtjuk majd abrosszal lefedett asztalon húzzuk. Hagyjuk kissé száradni. Olajjal megkenjük, majd csíkokban ráhalmozzuk a tölteléket, és az abrosz segítségével felcsavarjuk, a tetejét ismét leolajozzuk. Tepsibe téve ropogósra sütjük. Felszeletelve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése