2010. január 3., vasárnap

Rumos gesztenye mousse


Ha van a mélyhűtőben gesztenyepüré, akkor íme egy gyors desszert a vasárnapi ebédhez:

Hozzávalók:
25 dkg gesztenyepüré, 5 db tojás, 3 dl tejszín, 5 cl rum,
porcukor ízlés szerint, 1 db narancs, 30 dkg meggy, 5 dkg cukor, szegfűszeg ízlés szerint,
1 tk zselatin

Elkészítés:
A gesztenyepürét forró üstbe tesszük és elkeverjük a tejszínnel, majd egy kevés rummal, reszelt narancs héjával ízesítjük.
Felverjük a tejszín és a tojáshabot. Oldott zselatint adunk a gesztenyéhez. Ezután egyben hozzáadjuk a habot, és habverővel óvatosan egyneművé keverjük. Hűtőben hűtjük.
A meggyet karamellen kandírozzuk, kevés szegfűszeggel ízesítjük, pici rumot adunk hozzá, mixeljük és átszűrjük. A gesztenyehab mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése