2009. december 14., hétfő

Parajos lepény benne sült tojással és fokhagymakrémmel


A karácsonyi FINOmÁNIA főétele húsmentes, de igazán laktató, és az a fokhagymakrém...

Hozzávalók a lepényhez:
50 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 0,5 dkg só, kb. 2 dl tejföl, 4db tojássárgája, bors ízlés szerint, tojás a kenéshez, 1 kk sütőpor

Paraj:
1 kg paraj, 3dkg vaj, só, bors – ízlés szerint, 25 dkg camembert, 6 db tojás

Lepény elkészítése:

Az anyagokból omlós tésztát gyúrunk, tepsibe vagy tortaformába nyújtjuk. Parajt megtisztítjuk. Fokhagymás vajon kissé megfonnyasztjuk. Ízesítjük sóval, borssal. A formába nyújtott tésztát tojással megkenjük. A kihűlt parajhoz keverünk kockára vágott camembert. A parajt a tésztára rendezzük. Egész nyers tojást ütünk a tetejére. Omlós lappal fedjük. Tojással megkenjük. Középmeleg sütőben sütjük.

Tisztított fokhagymát felteszünk főzni annyi tejszínbe, amennyi ellepi, sóval ízesítjük. Ha megpuhult, kevés fehérbort, mustárt, cukrot adunk hozzá. Mixeljük, a lepény mellé adjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése