2009. december 11., péntek
Pácolt lazac capri habbal
Előételként karácsonyra ajánljuk.
Hozzávalók a lazachoz:
30 dkg lazacfilé, 20 dkg só, 10 dkg cukor, 1 csokor petrezselyem, durva bors és kapor ízlés szerint, 1 db citrom
Lazac elkészítése:
A lazacfilét lebőrözzük, a szálkákat eltávolítjuk. Összekeverjük a sót és a cukrot. Alaposan beszórjuk a lazac mindkét oldalát. Kaporral, borssal, citrommal ízesítjük. Hűtőben 1 napot érleljük. Mély tepsibe téve, kis alufólia tányérkát hajtunk. Zöld teát, oregánót, babért morzsolunk bele. Meggyújtjuk, hogy füst képződjön. Letakarjuk és kb. 5 percig füstöljük. Vékonyra szeletelve tálaljuk.
Hozzávalók a caprihoz:
5 dkg capri, 1 db citrom, porcukor ízlés szerint, 1 ek olívaolaj, só
Capri hab elkészítése:
Caprit felaprítjuk, reszelt citromot, olíva olajat, borsot, vágott petrezselymet keverünk hozzá. Sózzuk, citromlével és kevés porcukorral ízesítjük. tejszínhabbal lazítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kérlek, ezt az izgalmas füstölési technikát egy kicsit részletesebben írjátok le! Köszönöm! :-)
VálaszTörlés