
Előételként karácsonyra ajánljuk.
Hozzávalók a lazachoz:
30 dkg lazacfilé, 20 dkg só, 10 dkg cukor, 1 csokor petrezselyem, durva bors és kapor ízlés szerint, 1 db citrom
Lazac elkészítése:
A lazacfilét lebőrözzük, a szálkákat eltávolítjuk. Összekeverjük a sót és a cukrot. Alaposan beszórjuk a lazac mindkét oldalát. Kaporral, borssal, citrommal ízesítjük. Hűtőben 1 napot érleljük. Mély tepsibe téve, kis alufólia tányérkát hajtunk. Zöld teát, oregánót, babért morzsolunk bele. Meggyújtjuk, hogy füst képződjön. Letakarjuk és kb. 5 percig füstöljük. Vékonyra szeletelve tálaljuk.
Hozzávalók a caprihoz:
5 dkg capri, 1 db citrom, porcukor ízlés szerint, 1 ek olívaolaj, só
Capri hab elkészítése:
Caprit felaprítjuk, reszelt citromot, olíva olajat, borsot, vágott petrezselymet keverünk hozzá. Sózzuk, citromlével és kevés porcukorral ízesítjük. tejszínhabbal lazítjuk.
Kérlek, ezt az izgalmas füstölési technikát egy kicsit részletesebben írjátok le! Köszönöm! :-)
VálaszTörlés