2009. december 11., péntek

Pácolt lazac capri habbal


Előételként karácsonyra ajánljuk.

Hozzávalók a lazachoz:
30 dkg lazacfilé, 20 dkg só, 10 dkg cukor, 1 csokor petrezselyem, durva bors és kapor ízlés szerint, 1 db citrom

Lazac elkészítése:
A lazacfilét lebőrözzük, a szálkákat eltávolítjuk. Összekeverjük a sót és a cukrot. Alaposan beszórjuk a lazac mindkét oldalát. Kaporral, borssal, citrommal ízesítjük. Hűtőben 1 napot érleljük. Mély tepsibe téve, kis alufólia tányérkát hajtunk. Zöld teát, oregánót, babért morzsolunk bele. Meggyújtjuk, hogy füst képződjön. Letakarjuk és kb. 5 percig füstöljük. Vékonyra szeletelve tálaljuk.

Hozzávalók a caprihoz:
5 dkg capri, 1 db citrom, porcukor ízlés szerint, 1 ek olívaolaj, só

Capri hab elkészítése:
Caprit felaprítjuk, reszelt citromot, olíva olajat, borsot, vágott petrezselymet keverünk hozzá. Sózzuk, citromlével és kevés porcukorral ízesítjük. tejszínhabbal lazítjuk.

1 megjegyzés:

  1. Kérlek, ezt az izgalmas füstölési technikát egy kicsit részletesebben írjátok le! Köszönöm! :-)

    VálaszTörlés