2009. december 16., szerda
Flódni Rosinante módra
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin,10 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 dl fehér bor
Hozzávalók a töltelékekhez:
Mákos: 20 dkg darált mák, 2 dl fehér bor, 2,5 dkg vaj, 20 dkg cukor, 5 dkg mazsola, reszelt narancshéj
Diós: 20 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 2 dl fehér bor, 5 dkg mazsola, 1 cs. vaníliás cukor, reszelt narancshéj.
Almás: 1 kg omlós alma, 10 dkg cukor, fahéj,
1 dl fehér bor.
Ezeket a töltelékeket külön- külön megfőzzük és hidegen kell a tésztára kenni, lehetőleg jó vastagon.
Szilvalekvár - lehetőleg régi, házi eltevésű
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a tojás sárgáját a cukorral és a borral könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
5 egyenlő részé osztjuk és vékonyan kinyújtjuk.
Az elsővel a tepsi alját kibéleljük. Erre egy sor máktölteléket rakunk. Ráhelyezzünk egy tésztalapot, rá borban párolt, fahéjjal és cukorral ízesített reszelt almát teszünk. Újra tésztalap, majd a diótölteléket terítjük rá. Megint tésztalap és rá a fekete szilvalekvár. Az utolsó tésztalap tetejét megkenjük tojássárgájával és nagyon lassú tűzön arany barnára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése