2009. december 18., péntek

Mintázott halpástétom capri habbal

Az idei karácsonyi partyk a Rosinantéban a FINOmÁNIA jegyében teltek. Jó volt látni, hogy olyan emberekkel is sikerül megszerettetni a főzést, akik eddig messze elkerülték a konyhát.


Hozzávalók a halpástétomhoz:
40 dkg szálka nélküli halfilé
só ízlés szerint
1 tasak zselatin
1 db tojás fehérje
1 db citrom
1 lap japán nori (alga lap)
10 dkg csirkemell
0,8 dl tejszín, zöldségek

Elkészítés:
A halfilét éles késsel lapjában megnyitjuk. Fólia alatt óvatosan kiklopfoljuk, hogy lapokat kapjunk belőle. A széleit levágva megformázzuk. A leeső darabokat ledaráljuk a csirkemell filével és tojásfehérjét adunk hozzá, és összemixeljük. Hozzáadjuk a tejszínt és tovább mixeljük. Sóval és citrommal ízesítjük. A felvágott hallapokat zselatinnal megszórjuk és norival fedjük. Megkenjük vékonyan a masszával. A közepébe helyezzük a mintának szánt zöldségeket (vagy színezzük zöldségpürével a halkrémet.). Az egészet szorosan folpackba felcsavarjuk, utána alufóliába tekerjük, majd a végeit a fóliának ellentétesen megcsavarjuk (akárcsak a szaloncukor papírt). 2 percig abáljuk vagy gőzöljük. Gyengén préselve másnapig hűtőben préseljük.

Hozzávalók a caprihoz:
5 dkg capri, 1 db citrom, porcukor ízlés szerint, 1 ek olívaolaj, só
Capri hab elkészítése:
Caprit felaprítjuk, reszelt citromot, olíva olajat, borsot, vágott petrezselymet keverünk hozzá. Sózzuk, citromlével és kevés porcukorral ízesítjük. tejszínhabbal lazítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése