2009. november 6., péntek

Tapasreceptek

Hűha, holnap kezdődik a vadhúsos Fino és még mindig nem osztottuk meg veletek a múltkori összes receptjét! Nem magyarázkodás, de annyi minden történt a Rosinante életében az elmúlt 2 hétben, hogy mi is csak kapkodjuk a fejünket. Kiállításon voltunk, ahol a FINOmÁNIA is nagy sikerrel szerepelt, Zsolti kacsalevessel és marcipános répatortával kényeztette a látogatókat! A répatorta szerepelni fog az új étlapunkon is:)!

Fűszeres darált hússal töltött marinált paprika
Hozzávalók:
friss koriander ízlés szerint
30 dkg marha
12 db apró tv vagy kápia
római kömény
gyömbér
ecet
cukor
só,bors ízlés szerint
1 dl paradicsom
curry
1 dl joghurt
0.5 dl olíva

Salátaecetet készítünk és felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A kicsumázott paprikát 2 percre beleáztatjuk. A marhahúst ledaráljuk, olíván megpirítjuk, ízesítjük római köménnyel, vágott gyömbérrel, borssal, sóval, curryvel. Apró kockákra vágott paradicsomot adunk hozzá, joghurttal krémesítjük. Friss koriandert tépünk bele, a húst a paprikába töltjük, forró sütőben készre sütjük.

Sült hagymával és szalonnával töltött mini zsemle
Hozzávalók:
2 dkg cukor
30 dkg liszt
1 dkg élesztő
3 dkg vaj
30 dkg bacon
2 fej lilahagyma
só,bors ízlés szerint
1 ek dijoni mustár

A tisztított hagymát vékony félkarikákra vágjuk. A bacont fölcsíkozzuk, serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és tovább pirítjuk. Ízesítjük dijoni mustárral, borssal.
A lisztből, élesztőből, vajból zsemlét gyúrunk. Használhatunk készen vett molnárkát, mini pékárut. A zsemlét félbevágjuk és a töltelékkel megtöltjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése