2009. augusztus 14., péntek

Csudafinom bodzás gorgonzolatorta

Ez az a fajta süti, amit az édesszájúak és a kevésbé édességfüggők is szeretni fognak, igazi nyári desszert, könnyű és finom!

Hozzávalók 12 szeletes tortához:
0.04 kg vaj, 0.05 kg dió, 0.02 kg porcukor, 0.10 kg háztartási keksz, 1 csomag zselatin, 0.2 l tejszín, 4 db tojás, 0.3 kg mascarpone, 0.1 l bodzaszirup, 0.3 kg szőlő, 4 db alma, 0.05 kg gorgonzola, 1 db vanília, 2 szál menta, 0.04 kg cukor, citrom

A kekszet, a diót összetörjük mozsárban, üstbe téve hozzáadjuk a vajat és porcukrot, összegyúrjuk. (Morzsalékos, nem gyúrható tészta). A forma aljába nyomkodva vékony réteget képezünk. 180 fokos sütőben 3-4 percig sütjük. Az almát és a kimagozott szőlőt apró kockákra vágjuk. A bodzaszirupból és oldott zselatinból zselét készítünk. A meleg zseléből annyit öntünk a gyümölcsre, amennyi épp ellepi. Hagyjuk kihűlni, majd rámerjük a tésztalapunkra. Hűtőben kidermesztjük.
A tojás sárgájával habosra keverjük a cukrot. Hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát, a maradék bodzaszirupot. Elkeverjük. Tejszínből és a tojások fehérjéből habokat verünk. Óvatosan hozzádolgozzuk a masszához. A megkötött gyümölcsre öntjük. Gorgonzolát reszelünk rá. Hűtőben dermesztjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése