2009. augusztus 12., szerda

Csirkemell, zöldség és sok-sok sajt

Zöldségcsigák, grillezett csirkemellel és fokhagymás camembert mártással

Hozzávalók 4 fő részére: 2 db cukkini, 2db sárgarépa, 20 dkg paraj, 1 db padlizsán, 20 dkg camembert, 1 fej fokhagyma, 2 egész csirkemell, 4 dl tejszín, 3 dkg vaj, ½ dl olívaolaj, 4 dkg póré, só, bors, ízlés szerint, 1 szál zeller zöldje

A cukkiniből, a répából, és a padlizsánból szalagokat vágunk, majd ezeket leforrázzuk. Olívaolajon a parajt a fokhagymával megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt márványsajt felét. Az asztalra fektetve a szalagokat a parajjal együtt rétegezzük. Felcsavarjuk és összetűzzük. Olívaolajat öntünk egy serpenyőbe, s a csigákat megsütjük.

A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, és serpenyőben megpirítjuk, majd 100 fokon kb. 15 percig átsütjük.

A pórét kis kockára vágjuk, olíván megfonnyasztjuk. Felöntjük tejszínnel. Hozzáadjuk az egész tisztított fokhagymagerezdet, és puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal. Ha megpuhult a fokhagyma, hozzáadjuk a felkockázott camembert sajtot, és tovább forraljuk. Ha a sajt teljesen felolvadt, akkor az edényt a tűzről levéve összemixeljük a mártást. Végezetül vágott zeller zöldet és vajat keverünk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése