2009. július 3., péntek

Zöldségcsónakok sajtmártással

Igazi nyári előétel, de könnyű vacsorának is kiváló, főleg ilyen melegben, amikor nem sok kedvünk van a meleg tűzhely mellett álldogálni. A cukkinit hosszában elfelezzük, és húsát kanállal kikaparjuk, majd apró kockára vágjuk. A gombát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. A pórét finomra vágva olíván megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zöldségeket. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. A tölteléket a csónakokba kanalazzuk. Megszórjuk parmezán sajttal és forró sütőben pár percig sütjük. A mártáshoz az olíván megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymát, tejszínnel felöntjük, belemorzsoljuk a márványsajtot, és egyneművé kevergetjük. Borssal ízesítjük és vajat adunk hozzá.
Hozzávalók 4 fő részére: 2 db cukkini, 10 dkg gomba, 20 dkg paradicsom, 5 dkg póréhagyma, 20 dkg márványsajt, só, bors - ízlés szerint, 1 cs. petrezselyem, 2 szál bazsalikom, 5-6 gerezd fokhagyma, pár kanál olívaolaj, 0,4 l tejszín, 10 dkg parmezán sajt, 3 dkg vaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése