Habüstben összekeverjük a tejszín felét a tojások sárgájával, a fahéjjal, a kikapart vaníliával és a cukor egy részével, majd bodzasziruppal ízesítjük. Ha tehetjük, bodzavirágot adhatunk hozzá. Vízgőzön kevergetve „tükrösödésig „ besűrítjük, majd jégfürdőn lehűtjük.
A maradék tejszínből kemény habot verünk és óvatosan a masszába keverjük. Pohárba, vagy folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük. Cukrot karamellizálunk és rácsorgatjuk a parféra. Mélyhűtőbe téve kifagyasztjuk. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük, pirított piskótalappal tálaljuk.
Hozzávalók 4 fő részére: 0,5 l tejszín, 8 tojássárga, ½ vaníliarúd, 1 tk fahéj, cukor ízlés szerint, 1 dl bodzaszörp, a piskótához: 4 dkg liszt, 2 db tojás, 4 dkg cukor.Katusnak köszönjük a képeket:-).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése