A csokoládés főzőcskénk bemelegítő fogása egy remekbe szabott meleg csirkesaláta volt. A sörrel és csokoládéval kombinált szósz igen jól fogta össze a pirított csirkekockákat és az endíviát.
Sörös csirkesaláta
Hozzávalók 4 főre:
2 db csirkemell
8 db endívia
0.5 dl olívaolaj
só
csokoládé
1 dl balzsamecet
1 dl sör
2 ek méz
2 szál menta
bors ízlés szerint
Az endíviát hosszában kettévágjuk, és félretéve hűtjük. A csirkét felkockázzuk és serpenyőben megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. A balzsamecetet a mézzel, a sörrel és a csokoládéval beforraljuk. Amint kihűlt, vágott mentát adunk hozzá. A csirkét az endíviára halmozzuk, meglocsoljuk a dresszinggel és tálaljuk.
hú, ezt ki fogom probalni! Sort es csokit mi is keszitunk egyutt, egy fantasztikus tejcsokolades-belga soros bonbon formajaban. Jol mukodik egyutt a ket iz :)
VálaszTörlésBizony, bizony... :)
VálaszTörlés