2009. július 20., hétfő

Prológ

A csokoládés főzőcskénk bemelegítő fogása egy remekbe szabott meleg csirkesaláta volt. A sörrel és csokoládéval kombinált szósz igen jól fogta össze a pirított csirkekockákat és az endíviát.

Sörös csirkesaláta

Hozzávalók 4 főre:

2 db csirkemell

8 db endívia

0.5 dl olívaolaj

csokoládé

1 dl balzsamecet

1 dl sör

2 ek méz

2 szál menta

bors ízlés szerint

Az endíviát hosszában kettévágjuk, és félretéve hűtjük. A csirkét felkockázzuk és serpenyőben megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. A balzsamecetet a mézzel, a sörrel és a csokoládéval beforraljuk. Amint kihűlt, vágott mentát adunk hozzá. A csirkét az endíviára halmozzuk, meglocsoljuk a dresszinggel és tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. hú, ezt ki fogom probalni! Sort es csokit mi is keszitunk egyutt, egy fantasztikus tejcsokolades-belga soros bonbon formajaban. Jol mukodik egyutt a ket iz :)

    VálaszTörlés