2009. július 17., péntek

Nyári pácok

Ebben a gyönyörű, fülledt melegben nincs sok kedvünk a lakásban főzőcskézni, jobb is, ha kimegyünk a szabadba (holnap már csak 25 fok lesz) és kint sütögetünk valami finomat. Segítségül íme néhány pác, melyeket érdemes kipróbálni. Nekem a málnás nagyon bejött!

Borsos szárított paradicsomos pác

A szárított paradicsomot előző nap beáztatjuk. Vöröshagymát finomra vágjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott hámozott paradicsomot és szárított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, épphogy ellepje, fehérbort adunk hozzá. A tűzről levéve hozzáadjuk a friss bazsalikomot, turmixoljuk, hűtjük.
szárított paradicsom 4 db
paradicsom 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 2 szál
olívaolaj 0,5 dl
só,bors ízlés szerint
vöröshagyma –kis fej
fehérbor 0,5 dl

Mentás málnapürés pác
Cukorból gyenge szirupot főzünk a tűzről levéve hozzáadjuk a málnát.
Ízesítjük mentával, pácolt zöldborssal, sóval, turmixoljuk, szitán átszűrjük, hűtjük.
málna 20 dkg
menta 2 szál
zöldbors 6-8 szem
só ízlés szerint
cukor 3 dkg

Fetás görög pác
A fetát a joghurthoz reszeljük, a fokhagymát, olívabogyót kissé összedaraboljuk, olívaolajat adunk hozzá, turmixoljuk.
feta 10 dkg
olívaolaj 0.05 l
olívabogyó 3 dkg
fokhagyma 3 gerezd
só ,bazsalikom , oregano ízlés szerint
görög joghurt 0.2 l

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm az ízelítőt az aszalt paradicsomos pácot ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Várjuk a beszámolót, hogy milyen lett!

    VálaszTörlés