Marhabélszín fűszeres csokoládéglace-szal, borzas fánkkal
70 dkg bélszín
1 dl olívaolaj
só, bors,
kakaóbab ízlés szerint
4 dkg csokoládé
1 szál kakukkfű
20 dkg marhacsont
2 dl vörösbor
5 dkg meggy
1 ek. keményítő
2 dkg vaj
2 dkg cukor
1 fej vöröshagyma
0,3 dl szójaszósz
koriander és szegfűszeg ízlés szerint
40 dkg burgonya
3 db tojás
1 dkg élesztő
15 dkg liszt
2 dkg porcukor
só és szerecsendió ízlés szerint
olaj a sütéshez
A sütőben a csontot megpirítjuk. Fazékban cukrot karamellizálunk, finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá, majd beletesszük a pirított csontot, és felengedjük 1 l vízzel. Sóval, kakukkfűvel és meggyel ízesítjük, majd lassú tűzön nagyjából 3 órát főzzük. Hozzáadjuk a csokoládét és a vörösbort. Kivesszük a csontot, és a feloldott keményítővel kissé sűrítjük, átszűrjük és hozzáadjuk a vajat. A hártyázott bélszínből steaket vágunk. Olíván megpirítjuk, sózzuk, durva borsot és kakaóbab töretet szórunk a tetejére. Sütőben félangolosra sütjük.
A megtisztított főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés porcukorral cseppfolyósítjuk, hozzáadjuk a burgonyához a tojásokkal együtt. Annyi lisztet adunk hozzá,hogy puha tésztát tudjunk gyúrni belőle. Hagyjuk kissé kelni. Nyers burgonyát julienne-re vágunk és ebben megforgatjuk a kiszaggatott tésztát, majd nem túl forró, bő olajban kisütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése