2009. július 22., szerda

Csokoládés bélszín

A csokoládéval való ismerkedésünk estéjén a fő fogás egy tisztes szelet bélszín képében materializálódott, amit csokoládéglace-szal és némi kakaóbab törettel körítettünk.

Marhabélszín fűszeres csokoládéglace-szal, borzas fánkkal

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg bélszín

1 dl olívaolaj

só, bors,

kakaóbab ízlés szerint

4 dkg csokoládé

1 szál kakukkfű

20 dkg marhacsont

2 dl vörösbor

5 dkg meggy

1 ek. keményítő

2 dkg vaj

2 dkg cukor

1 fej vöröshagyma

0,3 dl szójaszósz

koriander és szegfűszeg ízlés szerint

40 dkg burgonya

3 db tojás

1 dkg élesztő

15 dkg liszt

2 dkg porcukor

só és szerecsendió ízlés szerint

olaj a sütéshez

A sütőben a csontot megpirítjuk. Fazékban cukrot karamellizálunk, finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá, majd beletesszük a pirított csontot, és felengedjük 1 l vízzel. Sóval, kakukkfűvel és meggyel ízesítjük, majd lassú tűzön nagyjából 3 órát főzzük. Hozzáadjuk a csokoládét és a vörösbort. Kivesszük a csontot, és a feloldott keményítővel kissé sűrítjük, átszűrjük és hozzáadjuk a vajat. A hártyázott bélszínből steaket vágunk. Olíván megpirítjuk, sózzuk, durva borsot és kakaóbab töretet szórunk a tetejére. Sütőben félangolosra sütjük.

A megtisztított főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés porcukorral cseppfolyósítjuk, hozzáadjuk a burgonyához a tojásokkal együtt. Annyi lisztet adunk hozzá,hogy puha tésztát tudjunk gyúrni belőle. Hagyjuk kissé kelni. Nyers burgonyát julienne-re vágunk és ebben megforgatjuk a kiszaggatott tésztát, majd nem túl forró, bő olajban kisütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése