2009. június 6., szombat

Pácban


Az Eper és Spárga kurzus második napján, a grillezésnél a húsokhoz az alábbi pácokat készítettük:

Mézes keleti pác (hideg)

1 dl méz

1 dl szójaszósz

0,5 dl ketchup

1 kk fahéj

0,5 kk római kömény

1 ek tandori masala vagy garam masala

1 gerezd fokhagyma

pici só

A folyékony alapanyagokat egyszerűen simára keverjük a fűszerekkel. Hideg mártásként is tökéletes!

Fügés joghurtos pác

20 dkg aszalt füge

5 dl joghurt

1 tk fahéj

1 dl méz

só-bors ízlés szerint

A fügét pici vízben felfőzzük, majd hozzáöntjük a joghurthoz és a többi alapanyagot, végezetül könnyedén összeturmixoljuk.

Vörösboros vargányás pác

10 dkg vargánya

2 dl száraz, testes vörösbor

1 dl méz

4 szál kakukkfű

0,5 dl olíva olaj

só ízlés szerint

A vargányát az olajon lepirítjuk, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a mézet és a fűszereket. Visszaforraljuk, a kakukkfüvet eltávolítjuk belőle, majd összeturmixoljuk.

Fokhagymás paprikás pác

1 dl olíva olaj

1 tv paprika (24 dkg)

1 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

só-bors ízlés szerint

A hagymát az olajban megfuttatjuk, a közepes darabokra felvágott alapanyagokat sorban hozzáadjuk, és alacsony hőfokon összerottyantjuk, s végezetül összeturmixoljuk.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés