Az Eper és Spárga kurzus második napján, a grillezésnél a húsokhoz az alábbi pácokat készítettük:
Mézes keleti pác (hideg)
1 dl méz
1 dl szójaszósz
0,5 dl ketchup
1 kk fahéj
0,5 kk római kömény
1 ek tandori masala vagy garam masala
1 gerezd fokhagyma
pici só
A folyékony alapanyagokat egyszerűen simára keverjük a fűszerekkel. Hideg mártásként is tökéletes!
Fügés joghurtos pác
20 dkg aszalt füge
5 dl joghurt
1 tk fahéj
1 dl méz
só-bors ízlés szerint
A fügét pici vízben felfőzzük, majd hozzáöntjük a joghurthoz és a többi alapanyagot, végezetül könnyedén összeturmixoljuk.
Vörösboros vargányás pác
10 dkg vargánya
2 dl száraz, testes vörösbor
1 dl méz
4 szál kakukkfű
0,5 dl olíva olaj
só ízlés szerint
A vargányát az olajon lepirítjuk, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a mézet és a fűszereket. Visszaforraljuk, a kakukkfüvet eltávolítjuk belőle, majd összeturmixoljuk.
Fokhagymás paprikás pác
1 dl olíva olaj
1 tv paprika (24 dkg)
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só-bors ízlés szerint
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés