2009. május 21., csütörtök

Rozmaringos kacsamell filé cannelloni pudinggal

Zsolt ajánlásával

Hozzávalók:
2 db kacsamell filé
30 dkg zöldbab
friss rozmaring
6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl vörösbor
1,5 dl tejszín
worchester szósz
só, bors
2 evőkanál olivaolaj

A körethez:
1 csomag cannelloni tészta
2 dl tejszín
4 db tojás
só, fehérbors, kevés rozmaring

A kacsamell bőrét beirdalom, megsózom, borsozom. Bőrével lefelé, lassú
tűzön kisütöm a zsírját, mikor szép ropogósra sült, megfordítom, és meghintem vágott rozmaringgal. Kb. 5 percig sütöm, majd félreteszem, melegen tartom. Ugyanebben a serpenyőben megpirítom a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadom a zöldbabot, és együtt párolom őket. Meglocsolom a vörösborral és a tejszínnel és hagyom szépen összeforrni. Végül sóval, borssal, worchesterrel ízesítem. Amíg a ragu készül, megfőzöm a cannellonit.
Miután megfőtt a tészta, egy tálban felverem a tojásokat, hozzáöntöm a tejszínt, sózom, borsozom és rozmaringgal ízesítem, majd összekeverem az ujjnyi darabokra vágott cannellonival, végezetül egy vajjal kikent csészékbe teszem és a 120 fokra előmelegített, sütőben 20 percig vízgőzön gőzölöm.
A roséra sütött kacsamellet a pudinggal és a zöldbabbal együtt tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése