2011. július 27., szerda

Levendulafagylalt kecskesajtos linzerrel


Nem igaz, hogy nem lesz már nyár:(! Talán ezzel a fagyi recepttel jobb belátásra bírjuk az égieket!

Levendula fagylalt:

Hozzávalók:

5 ek. méz, 1,5 dl fehérbor, 1 csapott ek. levendula, 5 dl tejszín, 1 tk. zselatin, 1 ek. keményítő, 1 db citrom, 1 db vanília

A mézet a fehérborral 60°C-ig melegítjük. Félrehúzva beleáztatjuk a levendulavirágot. A tejszínt felforraljuk és oldott keményítővel mártás sűrűségűre kötjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a virágos mézes egyveleget. Ízesítjük kikapart vaníliával, citrom reszelt héjával és levével. Kevés oldott zselatint adunk hozzá, a szabad víz megkötése miatt. Fagyi gépben vagy mélyhűtőben időnként megkeverve fagyasztjuk.

Kecskesajtos linzer

Hozzávalók:

10 dkg kecskesajt, ízlés szerint rozmaring (1 kk.), 20 dkg vaj, 1 db tojássárgája, 30 dkg liszt, 1 csipet só, 10 dkg porcukor, 1 kk citrompor

A friss kecskesajtot áttörjük és az alapanyagokkal jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőben fél órát pihentetjük.
Kinyújtjuk ½ cm vastagságúra és tallérokat szúrunk ki belőle. 170 °C-on sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése