Hozzávalók:
finom liszt 1kg
tojás 10 db
só
póréhagyma 3db
olíva olaj
vaj 20 dkg
liszt 18 dkg
tej 1,8l
fokhagyma 3 dkg
parmezán reszelve 10 dkg
ricotta 80 dkg
piros kaliforniai paprika 3db
fekete olívabogyó 10 dkg
fehér bors őrölve, petrezselyem
fehér bor (száraz) 0,2l
Elkészítjük a gyúrt tésztát: liszt, tojás, só, olívaolaj és kevés víz keveréke. Pihentetjük legalább 1 órát.
Vékonyra nyújtjuk, és kb. 10X10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel.
Töltelék: hevített vajhoz kevés lisztet adunk, majd a tejet. A felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a fokhagymát, finomra vágott
petrezselymet, borsot, pirított póré-kaliforniai paprika keveréket, ricottát és az olívabogyót.
A cannellonikat olajozott tepsibe tesszük.
A megmaradt bechamel-mártáshoz fehérbort, fokhagymát és reszelt parmezánt adunk.
Meglocsoljuk a mártással a töltött tésztát, úgy, hogy a cannellonik közé is jusson, és sütőben készre sütjük.
2010. augusztus 16., hétfő
Pórés cannelloni parmezánmártással
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése