Ez a desszert a múltkori FINOmÁNIA-n feltette az íre a pontot. Egyszerű és FINOM!
Hozzávalók:
Toast kenyér 10 dkg
2 dl tej
sajt 15 dkg (kéksajt+reszelt sajt)
tojás sárgája 3 db
vaj 6 dkg
méz,só,vanília,
tojás fehérje 3 db
mascarpone, vagy tejföl 3 evőkanál
1.5 dl fehér bor
aszalt füge, vegyes gyümölcsragu
menta (díszítéshez)
A lehéjazott toast kenyeret tejjel átitatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A sárgáját kikeverjük
a vajjal, mézzel, sóval, vaníliával, mascarponéval. Hozzáadjuk a sajttal együtt a kenyérhez.
Tojáshabbal lazítjuk. Belekeverjük a kockázott, fehérborban forrázott fügét.
Sütés: vajazott, morzsával kiszórt formában, 200 fokos sütőben, 15 perc.
Tálalás: gyümölcsraguval.
a vajjal, mézzel, sóval, vaníliával, mascarponéval. Hozzáadjuk a sajttal együtt a kenyérhez.
Tojáshabbal lazítjuk. Belekeverjük a kockázott, fehérborban forrázott fügét.
Sütés: vajazott, morzsával kiszórt formában, 200 fokos sütőben, 15 perc.
Tálalás: gyümölcsraguval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése