2010. augusztus 4., szerda

Rosinante-Nyári pácok grillezéshez

Bármennyire hihetetlen, még majd 1 hónapig nyár van! A nyár pedig a grillezés szinonimája. Biztosan mindenkinek megvan a kedvenc páca, de íme kettő, kicsit frissítendő a szokásosakat. Könnyen, gyorsan készen vannak, és az ízük remek. Már csak a jó időt kell kisírni az égiektől, vagy bevonulni a fedett terasz alá és ott sütögetni.

Fokhagymás paprika

Hozzávalók:
1 dl olíva olaj
1 tv paprika (24 dkg)
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só-bors ízlés szerint

A hagymát az olajban megfuttatjuk, a közepes darabokra felvágott alapanyagokat sorban hozzáadjuk és alacsony hőfokon „abáljuk” (elrotyogtatjuk).

Mentás almapüré gyömbérrel

Hozzávalók:
3 db alma,
2 ek. cukor
ízlés szerint: fahéj, gyömbér

Az almát megtisztítjuk, a magházakat eltávolítjuk, kevés vízben, kis cukorral megfőzzük, mixeljük. Ízesítjük sóval, fahéjjal, gyömbérrel, vágott mentával.

2 megjegyzés:

  1. Hello, már a múltévi tanfolyamon tanultak szerinti bármilyen gyümölcsös pácolás bevált és a sikert Ti könyvelhetitek, köszi: Anginéni

    VálaszTörlés
  2. Szia!!! Örülünk, ha sikered van velünk:)

    VálaszTörlés