2010. június 9., szerda

Tárkonyos borjúhab


Ez a borjúhab nehezen akart összeállni a FINOmÁNIA-n, mert az aszpik sehogy sem akart engedelmeskedni Zsoltinak. Végül aztán a tálaláskor a hab tetején landolt.

Hozzávalók:
20 dkg borjúcomb
1 ek olívaolaj
só, tárkony, citrom, fehérbors ízlés szerint
0.5 dl fehérbor
2 ek. liszt,
4 dkg vaj
1 tk. zselatin
1 dl tejszín

Kevés olíván finomra vágott vörös hagymát fonnyasztunk. Hozzáadjuk a kockákra vágott borjút. 2-3 percet pirítjuk, felöntjük alaplével. Ízesítjük sóval, tárkonnyal, citrommal, fehér borssal, kevés fehér borral és puhára pároljuk. Leszűrjük a levét felfogva. A levéből velutét (fehér mártást) készítünk. Egybe mixeljük a hússal, oldott zselatint adunk hozzá és tejszínhabot. Smizírozott (a formát kiöntjük aszpikkal, jégre tesszük, ha megszilárdult, díszítjük az alját) formába töltjük, aszpikkal bezárjuk a formát. Hűtőben hűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése