2011. december 12., hétfő

Orosz julien avagy egy gyors gombás recept


A hétvégén megtanultunk Szásától egy nagyon könnyen elkészíthető remek gombaételt, amit előételként bátran választhatunk, ha nincs csak néhány percünk az elkészítésre.

Hozzávalók négy személyre:
20 dkg gomba vegyesen

2 dl tejszín

1 fej közepes vörös hagyma

1 cs petrezselyem

12 dkg edami sajt

só és bors



Ehhez az ételhez szinte minden fajta gomba felhasználható!

Kevés vajon a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk és hozzá tesszük

a szeletekre vágott gombánkat majd sózzuk, borsozzuk hozzá öntjük a

tejszínt vagy a tejfölt , mikor felforrt elkeverjük benne a sajtot és az apróra vágott

petrezselymet. Körülbelül fél, vagy egy deciliteres tűzálló edénykébe töltjük

tetejét sajttal megszórjuk és 15-20 percre 200-fokos sütőben készre sütjük.

Érdemes erdei gombákat használni és a gombához főtt apróra vágott

csirkemell húst adni.

Ügyeljünk arra, hogy ha a gomba eleve kesernyés ízű akkor tejfölt ne használjunk.

1 megjegyzés: