2011. október 16., vasárnap

Boros körte csokoládés roppanccsal

A tegnapi FINOmÁNIA desszertje volt ez az izgalmas édesség. Éppen körteszezon van:).

Hozzávalók: 
A boros körtéhez: 
4 db körte
10 dkg cukor
3 dl vörösbor,
2 db ánizs
1 db narancs
1 csipet só
2 db fahéj
2 ek. keményítő


A csokis roppancshoz: 
2 dl tejszín
30 dkg étcsoki
10 dkg kukoricapehely
2 szál bazsalikom
2 szál citromfű
4 cl konyak

A körtét meghámozzuk, a magházat alulról eltávolítjuk. A narancshéjjal cukorszirupot forralunk, ízesítjük fahéjjal, ánizzsal, és vörösborral. A szirupban a körtét ressre főzzük, majd kivesszük a léből. A levet a keményítővel kötjük. 
A tejszínt felmelegítjük, és a csokoládét feloldjuk benne, bazsalikommal, citromfűvel és a konyakkal ízesítjük. Szobahőmérsékletűre hűtjük, hozzákeverjük a natúr kukoricapelyhet, és fóliázott formába öntve dermesztjük, tetszés szerint daraboljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése