2011. január 28., péntek

Mandulás szárnyas- terrine mustármagos grapefruittal

Az év első FINOmÁNIA-ja Zwack Izabella borainak ihletésében telt. Zsolti megkóstolta a Dobogó pincészet kiválasztott borait és ételeket álmodott hozzájuk.
Az első a 2009-es Dobogó Furmint volt, mely az előételt kísérte. A saláta és a bor mennyei volt együtt.

Íme a recept elég katonásan:

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
10 dkg mandula
2 db tojásfehérje
1 db citrom
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 db grapefruit
2 ek méz
1 dl olívaolaj
1 kk mustármag
1 tk dijoni mustár
só, balzsamecet ízlés szerint
zöldsaláta

A csirkemell felét ledaráljuk és a tojásfehérjével mixeljük. A többi csirkét kis kockákra vágjuk, mandulával összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt citrom héjával. Pástétomformába töltjük, kigőzöljük. Gőzölés után préseljük, hűtjük. A grapefruitból gyümölcsfilét készítünk (leszedjük a keserű, fehér héját is). Az öntethez olíva olajat, mézet, forrázott mustármagot, dijoni mustárt, grapefruitlevet, sót, balzsamecetet adunk, és jól összekeverjük. A grapefruit-filét zöld salátával elkeverjük, és leöntjük az igencsak finom, pikáns öntettel, majd a felszeletelt terrine mellé adjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése