2010. március 23., kedd

Olmlós pite juhtúróval és angol hátszínnel

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 tk. só, annyi tejföl, amennyit felvesz, 1 kk. sütőpor, 1 db tojás sárgája
Töltelék:
1 kg juhtúró, 6 db tojás sárga, só, bors, kapor, ízlés szerint, 0.5 l tejföl, 3 gerezd fokhagyma
Hátszín:
40 dkg hátszín, só, bors ízlés szerint, olaj a sütéshez, tejföl a tálaláshoz

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, sót, sütőport és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliával letakarva hűtőben pihentetjük. A letisztított, pácolt hátszínt egészben, serpenyőben körbesütjük. Áttesszük egy tepsibe és 180 fokon 10 percig sütjük. A sütőből kivéve gyengén préseljük, hűtjük. A juhtúrót összekeverjük az hozzávalókkal. Ízesítjük sóval, borssal, kaporral, kevés fokhagymával.
A tésztát a hűtőből kivéve, 1 mm vékonyságúra a tepsibe nyújtjuk. A juhtúrós töltelékkel betöltjük és elsimítjuk. Tetejét felvert tejfölös tojással megkenjük. 160 fokon 30 percet sütjük. Téglalapot vágva belőle a tetejére hajtjuk a vékony szeletekre vágott hátszínt. Tejföllel meglocsoljuk és borsot őrölünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése