2010. január 19., kedd

A szarvasgomba legendája


Múlt hétvégén a szarvasgomba és a vadhúsok voltak a főszereplők.
Szombaton néhány óra alatt elkészítettünk egy őz erőlevest, szalonnával spékelt vaddisznócombot, gesztenyefánkkal és egy igazi klasszikust: a kapros-túrós lepényt. Nyújtottunk, spékeltünk, kavartunk, fűszereztünk, rádöbbentünk, hogy a gesztenyefánk amellett hogy isteni finom, még egyszerű is.

A vacsorához a - Rosinanteban már többször bizonyított - Merfelsz borház borait ittuk. Előételhez Primus Cuvée-t, a főételhez meg, az ételben amúgy is fellelhető Musica Nobile-t kóstoltuk.

Másnap - az előző nap este, jóllakottan tett ígéreteink totális megszegésével - jól megreggeliztünk, majd meghallgattunk Őszi Balázs előadását az szarvasgombáról és baguette-katonákon kóstoltuk végig az Aranyszarvas cég szarvasgombás termékeit.

Voltak régi nagy kedvencek és új felfedezettek. Valamint az egy év kísérletezés eredményeként létrejött, magyar szarvasgombával ízesített bonbont is volt szerencsénk megkóstolni.

Információkkal és ízekkel eltelve kezdtünk neki a vasárnapi desszert elkészítéséhez. Amíg a konyhán sült a fürj és készült a risottó, addig mi csokoládémintás piskótával bélelt kelyhekbe kanalaztuk az abbahagyhatatlanul finom, aszalt szilvával, dióval gazdagított pudingot.

Ízben és új ismeretekben gazdag, nagyon kellemes hétvégénk volt.

A hétvégénk képekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése