2010. január 26., kedd

Káposztás, csülkös babos egytál

Az egyik melengető ételünk ez volt szombaton. Szerintem egy kicsivel több káposztát is elbírt volna, de lehet, hogy csak én vagyok káposztafüggő. Mirelle szerint igazi lengyeles étel, nekem is Zakopánét idézték az ízek. Inkább ebédre, mint vacsorára ajánlott....

Hozzávalók:
1 db csülök
1 db füstölt nyelv
5 dkg füstölt szalonna
5-6 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
0.5 kg bab
30 dkg savanyú káposzta apróra vágva
só, bors, babér, pirospaprika
3 db paradicsom
2 db tv paprika,
tejföl a tálaláshoz

A füstölt nyelvet vagy húst megfőzzük, ízesítve hagymával és babérral. Füstölt szalonnát apró kockára vágva kipirítunk, finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá és üvegesre pirítjuk. Leforrázott paradicsom húsát és paprikát adunk hozzá, fokhagymát, meghintjük pirospaprikával és egy kevés főzőlével felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott csülköt. 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott babot és savanyú káposztát. Felöntjük a főzőlével (ha nagyon sós lenne, felesben vízzel) ízesítjük babérral, borssal. A végén hozzáadjuk a felkockázott nyelvet vagy füstölt húst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése