1 csomag réteslap
1 kg meggy
1 teáskanál fahéj
4 evőkanál keményítő
15 dkg porcukor
8 db tojásfehérje
2 dl tejszín
1 dl tojáslikőr
A mézet felmelegítjük, amikor már forró, akkor átpároljuk benne a meggyet. Őrölt fahéjjal ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a keményítőt.
A tojásfehérjéből egy kevés porcukorral kemény habot verünk. A meggyes keveréket a habhoz adjuk, és nagyon óvatosan összeforgatjuk. A tortaformát réteslappal kibéleljük, úgy hogy a rétegeket külön is olajozzuk. A meggyes habot a formába öntjük. A tetejét egy meggyűrt réteslappal fedjük, olajjal és tojással kenjük, hogy összetapadjon. 140 fokon, 50 percig sütjük.
A tojásfehérjéből egy kevés porcukorral kemény habot verünk. A meggyes keveréket a habhoz adjuk, és nagyon óvatosan összeforgatjuk. A tortaformát réteslappal kibéleljük, úgy hogy a rétegeket külön is olajozzuk. A meggyes habot a formába öntjük. A tetejét egy meggyűrt réteslappal fedjük, olajjal és tojással kenjük, hogy összetapadjon. 140 fokon, 50 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése