2009. november 29., vasárnap

Aszalt gyümölccsel tűzdelt malackaraj, pórés rétessel

Aszalt gyümölccsel tűzdelt malackaraj

Hozzávalók:

aszalt szilva, aszalt barack, karaj, bacon, só, bors, zsír, sárgarépa, fehérrépa, egész fahéj

Elkészítés:
A karajt hosszában kettévágjuk, vágási felületre fektetjük, tetejét késsel megszurkáljuk.
A lyukakba aszalt gyümölcsöt nyomunk. A húst sózzuk, borsozzuk, és bacon szeletekkel burkoljuk. A tisztított zöldségeket felszeleteljük és a zsírral a tepsi aljára rendezzük. A zöldségágyra ültetjük a tűzdelt és burkolt karajt. Egész fahéjat szórunk mellé és kevés vizet öntünk alá.
Alufóliával fedjük, sütőben készre sütjük.

Pórés rétes

Hozzávalók:

2 szál póré, 10 dkg liszt, tej, 1 cs petrezselyem, 1 dl fehérbor, só, vaj, 60 dkg rétesliszt, 1 tk ecet, 1 dkg só, 1 db tojás, 2,5 dl víz, 8 dkg zsír

Elkészítés:
Az anyagokból tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, letakarva pihentetjük. Abroszozott, lisztezett asztalon nyújtjuk, és áttetsző vékonyságúra húzzuk. Hagyjuk egy kicsit száradni. Olvasztott zsírral kenjük. Töltelékkel töltjük, felcsavarjuk.
A pórét felszeleteljük, vajon megpároljuk, 2/3-át egy tálba kivesszük. A többihez hozzáadjuk a lisztet és a forró tejet. Elkeverjük és kiforraljuk. A kémet mixeljük, hozzáadjuk a többi pórét, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Réteslapba töltjük, sütőben ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése