2009. október 5., hétfő

Vargabéles szőlővel


Hozzávalók 4 fő részére:

4 db tojás
8 dkg cukor
1 db vanília
1 db citrom
csipet só
4 dkg vaj
2 dl tejföl
10 dkg túró
10 dkg metélt
20 dkg réteslap

A tejfölt előző nap etaminban (sűrű szövésű pelenka szerű szövet) kicsöpögtetjük. A tojássárgáját cukorral és vajjal habosra keverjük. Ízesítjük vaníliával és reszelt citrom héjával, hozzáadjuk a kicsepegtetett tejfölt és az áttört túrót. Tejben kifőzzük a finommetéltet. Leszűrjük és hozzáadjuk a kikevert egyveleghez. Belekeverjük a magozott szőlőt. A tojások fehérjéből pici sóval habot verünk, és a tésztához óvatosan hozzákeverve lazítjuk. Lisztezett, vajazott tepsit réteslappal bélelünk, beleöntjük a masszát. Újabb réteslappal fedjük, olajozzuk, és tejfölös tojássárgájával lekenjük. Gyengén gőzös sütőben 150 c-on kb. 35-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése